Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte mantar sote, pratik ve lezzetli bir yemek seçeneği sunar. Mantarların doğal aromasıyla birleşen sebzeler, hafif bir akşam yemeği için idealdir. Fırında pişirilmesi, yemeğin tatlarını derinleştirirken, sağlıklı bir alternatif arayanlar için mükemmel bir tercihtir.
Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
09 Eylül 2024

Güveçte Mantar Sote


Güveçte mantar sote, konuklarınıza ve sevdiklerinize farklı lezzetler tattırmak isteyenler için oldukça lezzetli ve pratik bir yemektir. Güveçte mantar sote, müthiş lezzetinin yanında oldukça da hafif bir yemek tarifidir. Güveçte mantar soteye ayrı bir tat ve lezzet katan, güvecin verdiği şahane lezzet de yemeğe artı bir tat katmaktadır.

Güveçte Mantar Sote Gerekli Malzemeler


  • 1 kg mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 kase rende kaşar
  • Yeteri kadar tuz

Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır?


Güveçte mantar sote hazırlığına ilk olarak mantarları güzelce temizledikten sonra küp küp doğrayarak başlayalım. Sivri biberleri ve kuru soğanı doğrayıp bir tencerede soteleyelim. Üzerine kabukları soyulup yemeklik doğranmış domates ve kıyılmış sarımsakları ilave edelim. Güzelce karıştırarak sotelemeye devam ettiğimiz malzemenin üzerine küp şeklinde doğranmış patatesler ve mantarları ekleyip mantarın bıraktığı su çekinceye kadar sotelemeye devam edelim.

Mantarlar saldığı suyu çektikten sonra üzerine baharatlar ve salçayı ilave ederek bir kaç dakika daha soteleyelim. Sotelenen malzemeyi alacak genişlikte bir güveç kabına alalım. Güveç kaba alınan mantarların üzerine yarım su bardağı kadar kaynar su ekledikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini güvecin üzerine yayalım. Fırınımızı 200 derecede ısıttıktan sonra güveci fırına vererek 30 dakika kadar pişirelim. Kaşar rendesi eriyip kızardıktan sonra fırından alalım. Güveçte mantar sote servise hazır. Afiyet olsun...

Servisi/Sunumu

Güveçte mantar sote, fırından alınıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabaklarına alınıp yanında söğüş olarak doğranmış salatalık, domates ve yoğurt eşliğinde sunum yapılabilir.

Püf Noktaları

Güveçte mantar sote yemeğinde en önemli püf nokta kullanılacak mantarların kararmasını önlemektir. Bu nedenle kullanılacak mantarların kararmaması için temizlenen mantarları un ve limon suyu karıştırılarak hazırlanan su karışımı içinde bekletmeye özen gösterin. Ayrıca, mantar fazla su çeken bir sebze olmasından dolayı mantarlar kesinlikle yıkanmadan silinerek temizlenmelidir.

Güveçte mantar sote, geleneksel ve modern mutfakların buluştuğu, sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Güveç kabında pişirildiği için aromasını korur ve daha lezzetli olur. Özellikle vejetaryen beslenenler için ideal bir ana yemek seçeneğidir. Yanında sunulacak garnitürlerle hem görsel hem de lezzet olarak zenginleştirilmiş bir sunum yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Cangül 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Güveçte mantar sote yaparken mantarların kararmaması için ne gibi önlemler alabilirim? Un ve limon suyu karışımı tam olarak nasıl hazırlanıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Cangül, mantarların kararmaması için birkaç pratik yöntem uygulayabilirsin. Öncelikle mantarları temizlerken fazla su kullanmamaya dikkat et. Mantarları yıkarken hızlı bir şekilde suyun altında tutup hemen kurulamak, kararmalarını önler.

Un ve Limon Suyu Karışımı:
1. Bir kaba yeteri kadar su doldur.
2. Yaklaşık bir yemek kaşığı un ekle ve iyice karıştır.
3. Ardından yarım limonun suyunu sık ve karışıma ekle.
4. Mantarları bu karışıma batırıp birkaç dakika beklet.

Bu yöntemle mantarların renginin korunmasını sağlayabilirsin. Aynı zamanda pişirme süreci boyunca mantarları hızlı bir şekilde karıştırmak da kararmaları önler. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni