Ev Yapımı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ev yapımı mantı, herkesin severek tükettiği lezzetlerden biridir. Bu tarifle, dışarıda yemek yerine evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis mantılar yapabilirsiniz. Hem ana yemek olarak hem de yan yemek olarak sunabileceğiniz bu tarife göz atmayı unutmayın!
Ev Yapımı Mantı Tarifi ve Malzemeleri
08 Eylül 2024

Ev Yapımı Mantı


Ev yapımı mantı, neredeyse herkesin en sevdiği yemeklerden biridir. Yapımının zor olduğu düşünüldüğünden genellikle dışarıda yenmektedir. Ancak, vereceğimiz ev yapımı mantı tarifi ile mantı yapmanın sanıldığı kadar zor olmadığını göreceksiniz. Ev yapımı mantıyı ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi diğer yemeklerle de servis edebilirsiniz. Bu nefis ve kolay tarifi tarif defterlerinize eklemeyi unutmayınız. Hazırlayan herkese kolay gelsin.

Ev Yapımı Mantı Gerekli Malzemeler


  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yeterince su
  • 120 gram dana kıyma
  • Tuz ve karabiber

Servisi İçin


  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı kuru nane

Ev Yapımı Mantı Nasıl Yapılır?

Ev yapımı mantı yapımında, mantının hamurunu elde etmek için 2 su bardağı unu geniş bir kaba alınız. Ardından bir havuz oluşturarak 1 adet yumurta ekleyiniz. Azar azar su ilavesi ile hamurunuzu toplamaya başlayınız. Toparlanan hamurunuzu bastırarak yoğurunuz. Daha sonra üzerini örterek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakınız.

Ev yapımı mantının iç harcını yapmak için, dana kıymasını tuz ve karabiber ile karıştırınız. Dinlenen hamurunuzu iki eşit bezeye ayırınız. Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde hamuru açınız ve minik karelere ayırınız. Küçük hamur karelerinin orta kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan yerleştiriniz. Daha sonra mantının uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatınız ve orta noktada birleştiriniz. Her bir kare için aynı işlemi uygulayınız. Diğer beze için de bu yapılan işlemleri tekrarlayınız.

Mantıyı pişirmek için geniş bir tencereye su ilave edip, kaynatınız. Su kaynayınca mantıları aktarınız ve güzelce pişiriniz. Mantı piştikten sonra suyunu süzdürünüz ve servis tabağına alınız.

Ev yapımı mantının servisi için, rendelenmiş sarımsak ile yoğurdu küçük bir kasede çırpınız. Sıvı yağı küçük bir sos tenceresinde kızdırıp, baharatlarını ekleyiniz. Böylece yağın renk almasını sağlayacaksınız.

Servisi/Sunumu

Ev yapımı mantıyı servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu, ardından kızdırılmış yağı gezdirerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları

Ev yapımı mantı hazırlarken dilerseniz malzemesini arttırarak birkaç kişilik yapabilirsiniz. Ayrıca mantıyı pişirirken hamurlaşmamasına özen gösteriniz. Ev yapımı mantının servisinde yoğurdu mantı soğuduktan sonra üzerine dökünüz. Aksi halde yoğurt, sıcak mantı ile birleşince ekşiyecektir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Azamet 04 Ağustos 2024 Pazar

Mantı yaparken hamurun yeterince ince olması gerektięini bilmiyordum, sizce hamuru ne kadar ince açmalęyę özen göstermeliyim? Yoğurdu mantı soğuduktan sonra eklemek mantıęę tat kaybęna neden olmaz mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Hamurun İnceliği
Mantı yaparken hamurun ince olması, pişirme sırasında daha iyi bir doku ve lezzet elde etmenizi sağlar. Genellikle hamurun, 1-2 mm kalınlığında açılması önerilir. Bu incelik, mantının iç harcının lezzetini daha iyi almasına ve hamurun da pişerken gevrekleşmesine yardımcı olur. Eğer hamur kalın olursa, pişme süresi uzar ve iç harcın tadı dışarı çıkabilir.

Yoğurdun Eklenmesi
Yoğurdun mantıya soğuduktan sonra eklenmesi, mantının tadını olumsuz etkilemez. Aksine, sıcak mantının üzerine soğuk yoğurt eklemek, hoş bir tat dengesi yaratır. Ancak yoğurdun taze ve kaliteli olmasına dikkat etmekte fayda var. Böylece mantının lezzetini artırabilir ve daha ferah bir tat elde edebilirsiniz.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Mercimek Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Mercimek Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pankek Tarifi ve Malzemeleri
Pankek Tarifi ve Malzemeleri